Announcing  Aquatech China
China

Aankondiging van Aquatech China 2023: Nieuwe kansen voor de watertechnologiesector

Thursday, 2 February 2023

Aquatech China, de meest toonaangevende vakbeurs voor watertechnologie en -oplossingen in Azië, viert in juni haar 15e verjaardag in Shanghai. De beurs brengt meer dan 1.750 exposanten uit meer dan 45 landen samen en trekt meer dan 65.000 bezoekers, waaronder professionals uit de water sector en vertegenwoordigers van overheden, internationale organisaties en bedrijven.

Aquatech draait volledig om water en biedt een platform om kennis te delen, nieuwe zakelijke kansen te verkennen en inzicht te krijgen in de nieuwste ontwikkelingen in de watersector in China. Met steeds meer overheidssteun om waterproblemen op te lossen en een stijgende marktvraag is Aquatech China de perfecte gelegenheid om in contact te komen met de Chinese watermarkt.

Aangezien China volledig heropend is voor internationale bezoekers en er dit voorjaar veel internationale exposanten op de kalender staan, is Aquatech China een must-go voor professionals en bedrijven die hun bedrijf in China willen opstarten of uitbreiden.

De kracht van de persoonlijke ontmoeting

"Het is essentieel dat mensen elkaar ontmoeten en handen schudden om nieuwe partnerschappen te smeden. Dat is wat je voelt als je over de beursvloer loopt. Culturele verschillen smelten als mensen elkaar persoonlijk ontmoeten", zegt Annette Bos, directeur van Aquatech Global Events, "Water is een urgent en complex onderwerp. Lokale uitdagingen kunnen worden gekoppeld aan wereldwijde oplossingen, en persoonlijke ontmoetingen en diepgaande partnerschappen kunnen het verschil maken om dat te bereiken."

Stijgende vraag naar watertechnologie in China

De wereld blijft worstelen met de gevolgen van klimaatverandering en de noodzaak om duurzame en hernieuwbare energiebronnen te vinden. Mede hierdoor is het belang van water op de wereldmarkt nog nooit zo duidelijk geweest. Met de toenemende aandacht van de overheid voor de aanpak van waterproblemen stijgt de vraag naar nieuwe watertechnologieën. Dit heeft geleid tot een toename van het aantal bedrijven dat de Chinese markt wil betreden en nieuwe producten en oplossingen wil aanbieden.

Aquatech China 2023 heeft een sterke focus op oplossingen voor afvalwaterbehandeling. Volgens het rapport 2018 van China Water Risk produceert China jaarlijks ongeveer 220 miljoen ton afvalwater. Van het totale afvalwater wordt slechts ongeveer 45% behandeld. Bovendien lijdt naar schatting 70% van de Chinese steden aan watertekorten. Er is een wereldwijde kans voor oplossingen voor afvalwaterbehandeling, en dit geldt zeker ook in China.

Alles over water

Net als de andere Aquatech-beurzen draait het in China uitsluitend om water. De beurs omvat de hele watercyclus, van afvalwaterbehandeling tot terugwinning van hulpbronnen, duurzame wateroplossingen, digitale oplossingen, industrieel en bedrijfswater, urban water, opslag en distributie, clean en drinkwater.

Aquatech China wordt gehouden in Shanghai's National Exhibition and Convention Center (NECC) van 5-7 juni 2023.

Aquatech China

Al 15 jaar verbindt Aquatech China internationale en Chinese bedrijven met kansen en uitdagingen met oplossingen. De beurs dient als ontmoetingsplaats voor alle marktleiders binnen de Aziatische watersector. Aquatech China biedt een geweldige kans om in contact te komen met de toonaangevende spelers binnen de Chinese watersector en waardevolle connecties op te bouwen. Het evenement omvat alle aspecten van watertechnologie omvat, voor afvalwater, clean & drinkwater en industrieel & corporate water.

Aquatech Global Events

Aquatech, opgericht in 1968, organiseert 's werelds toonaangevende vakbeurzen voor een duurzame watertoekomst in Europa, China en Mexico. Het gevestigde format omvat alle watergerelateerde onderwerpen en uitsluitend watergerelateerde onderwerpen. Van afvalwater, clean water, resources, industrieel & bedrijfswater tot smart water en waterschaarste.

Aquatech Global Events worden bezocht door professionals uit alle delen van de waterindustrie en trekken beleidsmakers, marktleiders, specialisten en mensen die de technologie in de praktijk toepassen. www.aquatechtrade.com