Expanded innovation agenda for Aquatech Amsterdam 2017
Amsterdam

Uitbreiding innovatieprogramma tijdens Aquatech Amsterdam 2017

Wednesday, 29 March 2017

Tweede BlueTech Innovation Pavilion presenteert technologieën voor de circulaire economie

Innovatieve technologieën voor de circulaire economie spelen een prominente rol in het BlueTech Innovation Pavilion op Aquatech Amsterdam 2017. In combinatie met het InnovationLAB vormt dit het middelpunt van een extra uitgebreid innovatieprogramma tijdens de beurs waar de meest veelbelovende en innovatieve ontwikkelingen in de watersector onder de aandacht worden gebracht.

Het allereerste BlueTech Innovation Pavilion was een doorslaand succes op Aquatech Amsterdam 2015, met de presentatie van zeven baanbrekende technologieën. Met wederom een nieuwe reeks innovaties, zijn er deze editie twee keer per dag rondleidingen door het paviljoen om meer bezoekers hiermee te laten kennismaken. Daarnaast verzorgen BlueTech Research en organisator Aquatech een Breakfast Briefing en een exclusieve Tour onder leiding van de Beursconciërge om de aandacht te vestigen op alle innovaties op het evenement.

Aquatech omarmt innovatie
“We zijn ontzettend blij opnieuw te mogen samenwerken met Aquatech Amsterdam bij het organiseren van het Innovation Pavilion,” aldus Paul O’Callaghan, CEO van BlueTech Research. “Dankzij het thema van de circulaire economie kunnen we inzoomen op een belangrijk terrein dat buitengewoon relevant is voor de situatie in Europa; dit geeft ons de kans een aantal zeer innovatieve technologieën voor het voetlicht te brengen.”

“Innovatie maakt de weg vrij voor nieuwe oplossingen voor de uitdagingen waarmee de watersector te maken heeft en het biedt zeker ook nieuwe zakelijke kansen”, zegt Marieke Leenhouts, Senior Product Manager Aquatech Amsterdam bij RAI Amsterdam. “We zijn erg blij dat het BlueTech Innovation Pavilion opnieuw deel uitmaakt van de beurs. Het onderstreept onze voortdurende inzet voor het ondersteunen en stimuleren van innovatie.”

Er staat een reeks innovaties klaar
Twee technologieën die al in de startblokken staan om acte de présence te geven in het Innovation Pavilion, zijn de energiebesparende membraan aërobe biofilm reactortechnologie van het Ierse bedrijf OxyMem, en de fosfaatterugwinning technologie van het Belgische bedrijf NuReSys. Deze en zes andere technologieën zullen zeker veel profijt hebben van de waardevolle exposure die het Innovation Pavilion biedt.

“Van de deelnemende bedrijven aan de vorige editie ontvingen wij uitermate positieve feedback”, voegt O’Callaghan toe. En velen van hen hebben sindsdien enorme successen geboekt, zoals Arvia Technology, FATHOM, AquiSense, Akvola Technologies, Spiral Water Technologies en Magpie Polymers.

Tours en Breakfast Briefing
De op maat gemaakte Conciërge Tours van het Innovation Pavilion en het Aquatech InnovationLAB staan elke beursdag gepland om 11:00 's ochtends en 14:00 's middags. De BlueTech Breakfast Briefing (alleen voor genodigden) en de Innovatietour over de gehele beurs vinden plaats op woensdag 1 november en eindigen bij het Innovation Pavilion.

Aquatech Global Events
Sinds de oprichting in 1964 organiseert Aquatech Global Events ‘s werelds meest toonaangevende vakbeurzen op het gebied van proces-, afval- en drinkwater in Europa, Mexico en China. Het bewezen beursprogramma bestaat uit de volgende segmenten: waterbehandeling, transport & opslag, procescontrole, technologie en automatisering, Point of Use en landenpaviljoens. Aquatech Global Events richt zich op professionals op alle terreinen van de waterindustrie en trekt beleidsmakers, marktleiders, specialisten en andere partijen aan die de technologie in de praktijk toepassen. www.aquatechtrade.com

Aankomende beurzen:
Aquatech China 2017: 7-8-9 juni 2017
Aquatech Mexico 2017: 5-6-7 september 2017
Aquatech Amsterdam 2017: 31 oktober, 1-2-3 november 2017
Amsterdam International Water Week 2017: 30 oktober, 1-2 november 2017
Floodex Europe 2017: 1 & 2 november 2017

Over RAI Amsterdam

Mensen samenbrengen, zowel persoonlijk als virtueel verlegt grenzen ... en inspireert! RAI Amsterdam brengt al sinds 1893 werelden, mensen en markten bij elkaar, zowel in Nederland als daarbuiten. De RAI is een internationaal beurs- en conventiebedrijf dat evenementen organiseert in Nederland en het buitenland met het RAI Convention Centre in de zakenwijk van Amsterdam als kloppend hart van de organisatie. Elk jaar verwelkomt de RAI ongeveer 1,5 miljoen bezoekers bij zo'n 500 evenementen zoals (vak)beurzen, conventies, zakelijke en andere evenementen. Het bedrijf biedt ook evenementgerelateerde diensten aan organisatoren, exposanten en bezoekers. Ga voor meer informatie naar www.rai.nl.