Aquatech China: Opportunities in the Chinese water market continue to grow
China

Steeds groeiende Aquatech China onderstreept kansen in de Chinese watermarkt

Thursday, 18 July 2019

Aquatech China 2019 kenmerkte zich als een succesvolle mix van zakelijke kansen, content, Chinees én internationaal netwerken. Deze 12e editie van Aquatech overtrof de vorige edities. In drie dagen bezocht een recordaantal van meer dan 84.000 bezoekers uit 95 landen ruim 2.100 exposanten.

De beurs is een Chinese ontmoetingsplaats voor leidinggevenden uit de watersector, marktleiders, internationale financieringsinstituten en ontwikkelingsbanken, en ambtenaren. Dit resulteerde in een inspirerende internationale uitwisseling met één gezamenlijk doel: het bespreken van de groeiende watertechnologiesector in China, nu en in de toekomst.

Annette Bos, Director Water van RAI Amsterdam, sprak tijdens de drukbezochte opening over hoe belangrijk en urgent waterproblemen over de hele wereld zijn en legde het verband met de voortdurend groeiende kansen voor waterbedrijven in China. Onder de ruim 2.100 exposanten waren Chinese en internationale marktleiders zoals Grunbeck, Nitto, Pentair, PWG, Samyang, Terra Water Research, Doulton en Rain Soft.

“De kansen in China groeien nog steeds. Investeringen in water teneinde waterkwaliteit zeker te stellen, staan hoog op de agenda. Uitdagingen hebben te maken met een groeiende sector op zoek naar innovaties en oplossingen in zowel China als daarbuiten. Ik ben heel blij met de resultaten van Aquatech China 2019. Er heerste een positieve sfeer, met volle gangpaden en veel aandacht voor kennissessies. De verschillende contentsessies trokken een aandachtig publiek en jong talent werd aangemoedigd meer te weten te komen over wat de watertechnologiesector te bieden heeft. We kunnen hier bij de volgende editie in 2020 op voortbouwen,” aldus Dorien Sibbel, Exhibition Manager Aquatech China.

Kijk mee op Aquatech China »

Positieve reacties van bezoekers

“Het was een uiterst nuttig bezoek, waarbij ik waardevolle informatie over producten heb gekregen van verschillende bedrijven op hetzelfde platform. Heel goed evenement om innovatieve producten te presenteren.” – Amar Singh (Manager New Product Development - OKAYA POWER PVT. LTD.).

“Het is voor mij een van de beste beurzen om nieuwe verkopers en producenten van waterbehandelingsinstallaties te vinden” - Mahammadreza Shaigani (General Manager - Nature Rain company).

“Alles over Chinese watertechnologieën op één plek” - Patryk Wójtowicz (Research Manager - Savonia University of Applied Sciences).

“Heel goed georganiseerd en een goed platform om in de toekomst aan deel te nemen. Sensationele innovaties op het gebied van waterconservering en -zuivering” - Aniket Lawate (Avantika Enterprises).

Bundeling van kennis uit de sector van toegevoegde waarde voor Industrieel Waterbeheer

Op de eerste dag van Aquatech China vond het succesvolle Industrial Water Leaders Forum plaats. Tijdens de 2e editie van dit forum wisselden regeringsvertegenwoordigers, onderzoeksinstituten, waterbeheerders, dienstverleners en eindgebruikers inzichten uit over het thema ‘Efficient Water Management, Creating Value for Industry’.

Het programma van het Industrial Water Leaders Forum omvatte thematoespraken door Zhang Tao (onderzoeksmedewerker van het Water Environment Institute van de Chinese Academy of Environmental Planning), Juha Niemelä (Algemeen Directeur van het Finse Ministerie voor Land- en Bosbouw), Christopher Gasson van Global Water Intelligence en James Rekoske (Senior vice president van Ecolab global RD&E and Industrial Segment). Zij bespraken de uitdagingen en vooruitzichten voor de sector en de toepassing van slimme technologie in waterbeheer en wisselden waardevolle praktijkervaringen met het beheer van watervoorraden uit.

Het Forum is een co-creatie van Aquatech China, CHC Expo, Global Water Intelligence (GWI) en Ecolab, met ondersteuning van de Alliance for Water Stewardship (AWS).

Wat exposanten over de beurs te zeggen hadden

“Aquatech China is het grootste evenement waar we in de regio aan deelnemen. Het is misschien wel het grootste waterevenement dat er bestaat. En we vinden het geweldig om er te zijn. Het is het beste wat er is op dit gebied en een plek waar je goed zaken kunt doen. Waar mensen elkaar ontmoeten, de hand schudden en nieuwe samenwerkingen aangaan. Dat is een belangrijke reden voor ons om hier aanwezig te zijn.”
Kimberly Kupiecki (Global Leader, Sustainability, Advocacy & Communications, DuPont Water Solutions)
“Er komt een indrukwekkende groep mensen naar Aquatech China. Het zijn veel mensen, maar juist ook specifiek die mensen met wie wij in gesprek willen gaan.”
Don Miller (Regional Director, International, Rain Soft)
“Aquatech China is voor ons een geweldige gelegenheid om te netwerken, mensen te ontmoeten en goede gesprekken te hebben over verschillende onderwerpen met betrekking tot waterbeheer.”
Kai Kaatra (Ministerie van Land- en Bosbouw, Finland)
“Aquatech China geeft ons toegang tot de snelst groeiende markt voor bedrijven die zich net als wij richten op technische innovaties. Kleine bedrijven en bedrijven die nieuw zijn in de markt krijgen hier de kans om samenwerkingen aan te gaan en in nauw contact te komen met (nieuwe) relaties en klanten.”
Wayne Byrne (CEO, Oxymem)

Speciale aandacht voor Digitalisering van Water

China Europe Water Platform (CEWP) organiseerde dit jaar voor het eerst een tweetalig seminar waar experts, utiliteiten en overheidsinstanties op het gebied van Watervoorziening en Afvalwaterbehandeling ontwikkelingen in slim water bespraken. Tijdens het seminar kwamen veel praktische zaken naar voren, zoals “Wat zijn de belangrijkste verstorende factoren op het gebied van digitale technologie waar waterbedrijven mee te maken gaan krijgen?” en “Welke invloed zal deze ontwikkeling hebben op de Chinese en Europese watermarkten?”

Over Aquatech Global Events

Aquatech Global Events organiseert sinds 1964 de meest toonaangevende vakbeurzen ter wereld in proces-, drink- en afvalwater technologiesectoren in Europa, China en Mexico. In het beproefde format komen de volgende segmenten aan bod: Transport en Opslag, Waterbehandeling, Gebruikspunten, Procescontrole, Procestechnologie & Procesautomatisering. De wereldwijde Aquatech evenementen worden bezocht door professionals uit alle geledingen van de waterindustrie en trekken beleidsmakers, topbedrijven en specialisten die de technologie toepassen bij hun werkzaamheden. www.aquatechtrade.com

Aankomende evenementen

Aquatech Mexico: 3-4-5 september 2019
Aquatech Innovation Forum: 4 november 2019
Aquatech Amsterdam: 5-6-7-8 november 2019
Aquatech China: 3-4-5 juni 2020

Over RAI Amsterdam

Mensen samenbrengen, zowel persoonlijk als virtueel verlegt grenzen ... en inspireert! RAI Amsterdam brengt al sinds 1893 werelden, mensen en markten bij elkaar, zowel in Nederland als daarbuiten. De RAI is een internationaal beurs- en conventiebedrijf dat evenementen organiseert in Nederland en het buitenland met het RAI Convention Centre in de zakenwijk van Amsterdam als kloppend hart van de organisatie. Elk jaar verwelkomt de RAI ongeveer 1,5 miljoen bezoekers bij zo'n 500 evenementen zoals (vak)beurzen, conventies, zakelijke en andere evenementen. Het bedrijf biedt ook evenementgerelateerde diensten aan organisatoren, exposanten en bezoekers. Ga voor meer informatie naar www.rai.nl.