Grootse belangstelling bevestigt succes van eerste editie Aquatech Mexico

Grootse belangstelling bevestigt succes van eerste editie Aquatech Mexico

 

Uitverkocht evenement voor de belangrijkste water markt in Zuid-Amerika

De lancering van de nieuwe Aquatech in Mexico, de laatste in een succesvolle reeks van internationale Aquatech evenementen, eindigde met een overweldigende belangstelling van 5,333 bezoekers op een uitverkochte beursvloer. De volgende editie biedt 30% meer vloeroppervlak. Meer dan 60% van deze grotere beursvloer werd tijdens de 2016 editie al geboekt.

De voorregistratiecijfers gaven eerder al aan dat de beurs op koers lag voor een fantastische start en de uiteindelijk cijfers bevestigden dit. Bovendien was de beursvloer voor deze eerste editie volledig uitverkocht. Circa 140 exposanten van over de hele wereld, afkomstig uit landen als Israël, Korea, China, Nederland en de VS, evenals uit Mexico presenteerden zich aan deze groeimarkt.

'Met een uitstekende partner in Mexico, E.J. Krause, een adviescommissie met industrie leiders en de steun van zowel de Nederlandse als Mexicaanse overheid, hebben we geprobeerd om de perfecte omstandigheden te creëren en we zijn dolblij met het resultaat ', zegt Marieke Leenhouts, Product Manager van Aquatech Mexico.

De regering van Mexico publiceerde onlangs haar Water Agenda voor 2015-2030, waarmee de kansen voor de water sector in dit land in de komende jaren nogmaals onderstreept werden. De respons op Aquatech Mexico, met de focus op de gemeentelijke, industriële, commerciële en residentiële sector, positioneert de beurs als een niet te missen evenement om toegang te krijgen tot deze bruisende markt.

“We zijn erg blij met het resultaat van deze eerste editie van Aquatech Mexico; we waren er vantevoren eigenlijk wel van overtuigd dat dit een geweldig evenement zou worden omdat de bezoekers van The Green Expo al eerder hadden aangegeven buitengewoon geïnteresseerd te zijn in de water producten en oplossingen ", zegt José Navarro, algemeen directeur van E.J. Krause México.

Naast toegang tot de nieuwste technologie en services op de beursvloer konden bezoekers het tweedaagse Aquatech congres bijwonen met belangrijke thema's als regelgeving, hergebruik en best practices. De heer Henk Ovink, speciale gezant voor Internationale Waterzaken luisterde de openingsdag met een keynote presentatie in een overvolle zaal.

'Het is onze missie om evenementen van de hoogste kwaliteit in de belangrijkste markten in de wereld te organiseren voor onze bezoekers en exposanten,' zegt Annette Bos, Domein Manager van Aquatech Global Events bij RAI Amsterdam. Op deze geweldige reactie hadden we niet durven hopen. Het biedt een uitstekend uitgangspunt voor onze toekomstplannen in Mexico.'

Aquatech keert jaarlijks terug naar Mexico City. De volgende Aquatech Mexico staat op de agenda voor 5-6-7 september 2017 en verhuist naar andere hallen zodat de beursvloer met ruim 30% kan groeien. Meer dan 60% van deze grotere beursvloer werd tijdens de 2016 editie al geboekt.

Over Aquatech Mexico
Aquatech Mexico 2016 is hét resultaat van een samenwerking tussen RAI Amsterdam en E.J. Krause in Mexico. De beurs werd tegelijkertijd gehouden met The GREEN Expo, de grootste jaarlijkse Mexicaanse beurs op het gebied van milieu en groene energie, waarvan E.J. Krause al 23 jaar de organisator is. Aquatech Mexico biedt een platform om te netwerken, zaken te doen en kennis uit te wisselen uitwisseling op het gebied van water gerelateerde producten en, zoals de behandeling van afvalwater, point-of-use en membraantechnologie.

Aquatech Global Events
Sinds de oprichting in 1964 organiseert Aquatech Global Events ‘s werelds meest toonaangevende vakbeurzen op het gebied van proces-, afval- en drinkwater in Europa, Mexico en China. Het bewezen beursprogramma bestaat uit de volgende segmenten: waterbehandeling, transport & opslag, procescontrole, technologie en automatisering, Point of Use en landenpaviljoens. Aquatech Global Events richt zich op professionals op alle terreinen van de waterindustrie en trekt beleidsmakers, marktleiders, specialisten en andere partijen aan die de technologie in de praktijk toepassen. Meer informatie vindt u op: www.aquatechtrade.com.

Aankomende beurzen
Aquatech China 2017: 7-8-9 juni 2017
Aquatech Mexico 2017: 5-6-7 september 2017
Aquatech Amsterdam 2017: 31 oktober, 1-2-3 november 2017

Noot voor redacteuren (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie & PR: Annelie Koomen.

+31 (0)6 518 15 306

Latest Video