Water onderwerpen in de schijnwerpers op de specialistische paviljoens

Water onderwerpen in de schijnwerpers op de specialistische paviljoens

 

Smart Water, Desalination en Pumps & Process krijgen allemaal een boost

De belangrijkste segmenten binnen de water industrie krijgen extra aandacht tijdens de aankomende Aquatech Amsterdam dankzij nieuwe en enerverende paviljoens en events. De steeds belangrijkere aandachtsgebieden zoals smart water en desalination hebben hun eigen gespecialiseerde paviljoen op de beursvloer, mede mogelijk gemaakt door toonaangevende organisaties die gespecialiseerd zijn op deze gebieden. De waterindustrie is afhankelijk van pompen en een nieuwe Pumps & Process Plaza is ontstaan om bedrijven uit de pompen industrie bij elkaar te brengen en nieuwe contacten te leggen.

Bredere toepassingen voor ontziltingstechnologieën
Het Desalination paviljoen wordt mede georganiseerd door de European Desalination Society (EDS) en omvat zowel technologische bedrijven als diverse EU-gefinancierde ontziltingsprojecten. EDS houdt ook een reeks ontzilting gerelateerde presentaties in het AquaStage programma. ‘Desalination breidt zich steeds verder uit’, zegt Dr. Miriam Balaban, secretaris-generaal van EDS. 'Aquatech Amsterdam biedt de mogelijkheid om de interactie met diverse vertegenwoordigers in de water industrie te stimuleren. Ook zullen de onderzoeksprojecten die we presenteren, waarbij elk ongeveer tien bedrijven betrokken zijn, de huidige breedte van ontzilting illustreren’.

Ondersteunen van Smart Water Utility Management
Het Smart Water Networks paviljoen wordt mede georganiseerd door het Smart Water Networks Forum (SWAN). Dit zijn bedrijven die bijdragen aan het toenemend gebruik van data-driven technologieën in Water Utility Management. SWAN zal ook een reeks presentaties leiden in het AquaStage programma. 'De water industrie ziet steeds meer het potentieel van smart wateroplossingen', zegt Amir Cahn, Executive Director van SWAN. 'SWAN kijkt uit naar de presentatie van het paviljoen op Aquatech, aangezien het een uitstekende gelegenheid is om gericht aandacht te besteden aan deze interesse door de laatste smart water trends te bespreken en de dialoog aan te gaan met wereldwijde spelers op dit gebied.'

Kansen in de pompen industrie
Het nieuwe Pumps & Process Plaza behandelt het gebruik van pompen binnen de gehele watersector, zowel voor het verplaatsen van water als in procestoepassingen als chemische dosering. Het plaza wordt mede georganiseerd door partner DdV Media International en wordt gepresenteerd in een informele open omgeving waarin deelnemende bedrijven nieuwe zakelijke contacten kunnen leggen. 'Water moet altijd worden vervoerd en behandeld waardoor pompen echt het hart zijn van de watersector,' aldus Marcel Meijers van DdV. Het plaza is een groep van tien bedrijven rondom een centrale bar waar nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd voor samenwerkingen tussen allerlei verschillende bedrijven op Aquatech’.

Een wandeling langs innovaties
Een nieuw initiatief ondersteund door de Water Alliance is The Innovation Avenue. Een uiterst inspirerende gangpad in het hart van het Netherlands Pavilion, met de nieuwste, meest indrukwekkende technologieën op het gebied van schoon drinkwater, slib ontwatering, algen detectiesystemen, oppervlaktewaterbehandelingen, enzovoort. Bezoekers lopen langs meer dan 20 baanbrekende innovaties, waarvan sommige al in de prijzen zijn gevallen. De Watercampus en haar organisatiepartners Wetsus, Water Alliance en Centre of Expertise Watertechnologie CEW staan centraal langs deze Avenue.

Paviljoen activiteiten tijdens Aquatech Amsterdam

• De bedrijven die deelnemen in het Smart Water paviljoen sament met het SWAN Forum zijn: Aganova Group, Bentley Systems, ControlPoint, Kamstrup, Servelec Technologies, Utilis en Watener.

• De AquaStage sessies ‘Smart Water Networks: achieving resilience through innovation’, vindt plaats in hal 3, standnummer 03.118, Woensdag 1 November, 11:00 - 13:15 uur.

• De deelnemende partijen in het Desalination paviljoen samen met het European Desalination Society zijn: Adiquimica, Aqua Abib, BASF en de EU projecten Integroil, REvivED en Saltgae.

• De AquaStage sessies ‘Desalination and water treatment’ – research & technology’, vindt plaats in hal 3, standnummer 03.118, Donderdag 2 november, 14:00 – 17:00 uur.

• Pumps & Process Plaza bevindt zich in Hal 1, 01.410

• The Innovation Avenue in Hal 7, 07.520 in het Netherlands Pavilion

*****

Amsterdam International Water Week
Aquatech Amsterdam maakt onderdeel uit van de Amsterdam International Water Week. Dit jaar haakt hierbij een groot aantal brancheorganisaties in de sector aan. Zij organiseren deze week vergaderingen en evenementen naast de beurs en het AIWW congres. ‘Anno 2017, wanneer het makkelijker dan ooit is in om elkaar online te treffen, blijft het belangrijk elkaar persoonlijk te ontmoeten. Zo kan echte vooruitgang geboekt worden en kunnen we de uitdagingen op het gebied van water gezamenlijk het hoofd bieden, zegt Leenhouts. 'We kijken ernaar uit om de internationale waterindustrie samen te brengen in Amsterdam tijdens de AIWW.'

De bezoekersregistratie is nu geopend
De inschrijving voor bezoekers is nu geopend. Voor gratis toegang dienen bezoekers zich online te registreren op www.aquatechtrade.com/amsterdam.

Aquatech Global Events
Aquatech Global Events organiseert sinds 1964 de meest toonaangevende vakbeurzen ter wereld in proces-, drink- en afvalwater technologiesectoren in Europa, China en Mexico. In het beproefde format komen de volgende segmenten aan bod: Transport en Opslag, Waterbehandeling, Gebruikspunten, Procescontrole, Procestechnologie & Procesautomatisering. De wereldwijde Aquatech evenementen worden bezocht door professionals uit alle geledingen van de waterindustrie en trekken beleidsmakers, topbedrijven en specialisten die de technologie toepassen bij hun werkzaamheden. www.aquatechtrade.com

Aankomende evenementen

Aquatech Amsterdam 2017: 31 oktober, 1-2-3 november 2017

Amsterdam International Water Week 2017: 30 oktober, 1-2-3 november 2017

Floodex Europa Launch Event 2017: 31 oktober 2017

Aquatech China 2018: 31 mei – 1-2 juni 2018

Aquatech Mexico 2018: 4-5-6 september 2018

Over RAI Amsterdam
Mensen samenbrengen, zowel persoonlijk als virtueel verlegt grenzen ... en inspireert! RAI Amsterdam brengt al sinds 1893 werelden, mensen en markten bij elkaar, zowel in Nederland als daarbuiten. De RAI is een internationaal beurs- en conventiebedrijf dat evenementen organiseert in Nederland en het buitenland met het RAI Convention Centre in de zakenwijk van Amsterdam als kloppend hart van de organisatie. Elk jaar verwelkomt de RAI ongeveer 1,5 miljoen bezoekers bij zo'n 500 evenementen zoals (vak)beurzen, conventies, zakelijke en andere evenementen. Het bedrijf biedt ook evenementgerelateerde diensten aan organisatoren, exposanten en bezoekers. Ga voor meer informatie naar www.rai.nl

Noot voor redacteuren (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie & PR: Annelie Koomen.

+31 (0)6 518 15 306

Latest Video